Vlada zaposlenicima u javnim službama od 1. siječnja nudi rast osnovice od 2%.

01.10.2018

Za manje od 5 minuta završio je današnji  sastanak predstavnika Vlade i sindikata koji predstavljaju zaposlenike u javnim službama.  Na sastanak nije, kako su neki sindikati prethodno zahtijevali,  došao ministar financija Zdravko Marić. Umjesto obećane analize o zaostajanju plaća u javnim službama koju  je  za Vladu priredila Fina, sindikate je u petnaestak rečenica s ponudom o povećanju osnovice upoznao pomoćnik ministra u Ministarstvu financija Stipe Župan. Doslovce u jednoj rečenici, nakon što je prethodnih 10-ak potrošio na predstavljanje blagodati koje ćemo svi u zemlji  osjećati od porezne reforme i učinaka te iste blagodati na manjak novca u državnom proračunu, Marićev je pomoćnik  iznio ponudu Vlade

Vlada zaposlenicima u javnim službama od 1. siječnja  nudi rast osnovice od 2%. 

Detaljnije o ponudi Vlade sindikatima će u četvrtak 4. listopada, valjda da  bi udovoljilo  zahtjevu dijela sindikata o „ukazanju“ ministra financija na pregovorima, govoriti Zdravko Marić.

Željko Stipić

P.S. Time što je sindikatima na današnji sastanak poslala ekipu sastavljenu uglavnom od pomoćnika ministara i ponudu  koja je iznenadila i okorjele pesimiste, Vlada je poslala poruku koliko drži do partnerskog odnosa sa sindikatima,  a zaposlenicima u javnim službama koliko cijeni rad zaposlenika u zdravstvu, znanosti, obrazovanju, socijali i kulturi. Valjda, poslije svega viđenog danas, na odgovor sindikata nećemo dugo čekati?