Učiteljica postala hit zbog outfita u kojem je djecu učila ljudskoj anatomiji

26.12.2019

Index.hr, 26.12.2019.

UČITELJICA iz Španjolske postala je hit na društvenim mrežama nakon što su se na Twitteru pojavile fotografije na kojima se vidi kako djeci predaje anatomiju ljudskog tijela u outfitu koji je pripremila posebno za tu prigodu.

bnvVerónica Duque (43) učiteljica je 15 godina, a trenutno predaje trećem razredu. Tijekom lekcija o ljudskom tijelu bila je posebno inspirirana, a ideju je dobila kad je na internetu naišla na kupaći kostim koji možete vidjeti na fotografijama ispod.

“Znajući kako je teško tako mladoj djeci vizualizirati položaj unutarnjih organa, pomislila sam da je vrijedno pokušati s tim”, kaže učiteljica za portal Bored Panda. Fotografije iz razreda podijelio je njezin suprug na Twitteru i brzo su postale viralne.

onosni suprug Mike Moratinos napisao je na Twitteru kako je Verónica ljudsko tijelo objašnjavala učenicima na jako originalan način, uz što je priložio fotografije koje su dobile više od 65 tisuća lajkova.

Mnogi na Twitteru bili su puni hvale za učiteljicu iako je bilo i drugačijih komentara. “Lijepo, ali u nekim zemljama to bi već bio veliki skandal”, jedan je od komentara.

Duque je u svojoj školi već poznata po tome što koristi rekvizite i kostime da pomogne učenicima u učenju. “Odavno sam odlučila koristiti kostime i maske za lekcije iz povijesti”, kaže te zaključuje: “Voljela bih da društvo prestane na učitelje gledati kao na lijene birokratske javne službenike. Mi to nismo.”