Sve srednje škole idu na online nastavu. Beroš: Među najgorima smo u Europi

07.12.2020

Index Vijesti, 07.12.2020.

VLADA je na današnjoj sjednici donijela odluku kojom će svima koji sudjeluju u borbi protiv bolesti covid-19 osigurati dodatak na plaće. To bi trebalo ispraviti i nepravdu onim liječnicima koji rade s oboljelima od koronavirusa, a ovih su dana dobili manje plaće. Nekima od njih to je smanjenje bilo i do 20 posto.

“Danas je 10. dan od posljednjeg postroženja mjera. Premda je rano reći kakav je učinak mjera, nažalost bilježimo rast broja zaraženih. Rast visokih brojeva se još nije spustio, moramo se držati mjera, kako bismo do Božića smanjili broj zaraženih i smanjili pritisak na zdravstveni sustav. Još uvijek nije dovoljno jer se porast nije zaustavio. Moramo se pridržavati svih mjera”, rekao je Plenković na početku.

“Vlada će danas donijeti odluku o povećanju plaća zdravstvenim djelatnicima, isto ćemo dati i sustavu socijalne skrbi”, rekao je.

“Kad je riječ o školama, većina županija će zatražiti od Ministarstva da se idući tjedan škola prebaci online za srednje škole. Svi će biti van sustava dolaska u škole od 14. prosinca do 18. siječnja”, objavio je Plenković.

“Božićnice za državni i javni sektor bit će isplaćene 18. prosinca, podignute su s 1000 na 1500 kuna”, rekao je Plenković.

Beroš: Hrvatska je rema incidenciji među najgorima u Europi

Ministar zdravstva Vili Beroš kazao je da je 4. prosinca bolnicama dana uputa o dodatku za posebne uvjete rada svima koji rade s COVID-19 bolesnicima.

“Hrvatska je rema incidenciji među najgorima u Europi. Pritisak na zdravstveni sustav je velik, no uspješno odgovaramo zahtjevima. Otvorili smo dva dodatna covid odjela u KBC-u Rijeka i Krapinskim toplicama. Dajemo svoj maksimum. Apeliram na pridržavanje mjera”, rekao je Beroš.