Prvašić kod Požege prijetio učiteljici, policija mu pretresla kuću

29.03.2019

Piše: M.P., Index 29.03.2019.

JEDAN učenik prvog razreda Osnovne područne škole u Gradacu kod Požege prijetio je svojoj učiteljici zbog čega mu je na vrata pokucala policija, piše Požega-EU.

Prijetnje su navodno bile toliko opasne da je ravnatelj matične škole fra Kaje Adžića prof. Hrvoje Galić obavijestio policiju koja se zaputila u pretres obiteljske kuće tog učenika.

Da je policija bila u pretresu kuće u kojoj živi prvašić, za Požegu-EU potvrdio je njegov otac.

Dječak je bio na pedagoškim razgovorima

Požeško-slavonska županija kao osnivač škole nije imala nikakvu informaciju da je neki učenik suspendiran i udaljen s nastave zbog opasnih prijetnji učiteljici i o tome da je ravnatelj Galić digao na noge policiju kako bi učiteljicu zaštitio od učenika prvog razreda.

Galić je između ostalog naveo kako je kod tog prvašića od početka školske godine primijećeno neuobičajeno ponašanje zbog kojeg je već od listopada prošle godine u sustavu obrade pedagoške službe škole te da je odrađen niz individualnih razgovora i pokrenut postupak za utvrđivanje primjerenog oblika školovanja.

Upali dječaku u kuću i našli – ništa

Ravnatelj je dalje naveo kako se nizom pedagoških postupaka učenika pokušalo poticati na društveno prihvatljivo ponašanje te da ta nastojanja nisu urodila očekivanim rezultatima. Također se navodi kako je o cijelom slučaju u studenom prošle godine obaviješten nadležni Centar za socijalnu skrb i liječnica školske medicine koja je dijete poslala na dodatne preglede koji ipak nisu urodili plodom.

Požega-EU piše kako ravnatelju Galiću nije preostalo ništa drugo nego učenika udaljiti s nastave i obavijestiti Centar za socijalni rad kao i roditelji djeteta. Policija je prijetnju jednog prvašića shvatila toliko ozbiljnom da je posegla za pretresom kuće kako bi nešto našla. No, nije pronađeno ništa.