PROPĆENJE, 14.07.2021.

14.07.2021

Zagreb, 14. srpnja 2021. godine

P R I O P Ć E NJ E

Zbunjujuća i zabrinjavajuća izjava premijera Andreja Plenkovića o mogućnosti uvođenja obveznog cijepljenja samo za radnike u zdravstvu, socijalnoj skrbi i obrazovanju unijela je pomutnju, ogorčenost i zabrinutost među radnike u ovim službama, a napose među zaposlene u osnovnim i srednjim školama.
Zbunjenosti je posebno pridonijela činjenica da je premijer jedan dan govorio jedno, a drugi dan drugo. Ukupna javnost, a posebno radnici koji rade u školama, imaju pravo znati što se to dogodilo između ponedjeljka i utorka, a što je dovelo do potpune promjene premijerova stava. Ako se ništa nije promijenilo, nego se radi tek o ishitrenoj izjavi, premijer bi se morao ispričati uznemirenim radnicima u trima javnim službama.
Nije li došlo vrijeme da se stane na loptu i stave karte na stol? Da se upriliči sastanak na kojem će predstavnici Vlade i radnika u javnim službama, uz sudjelovanje Vladinih stručnjaka, razmijeniti stajališta i argumente. Nakon međusobnog sučeljavanja stavova, neka se svaka strana prihvatiti svog dijela posla, Vlada donošenja odgovarajućih odluka, a sindikati osmišljavanja primjerene zaštite za sve one koji će eventualno biti pogođeni odlukama Vlade.

Željko Stipić, predsjednik Sindikata Preporod