PRIPĆENJE 20.11.2020.

20.11.2020

trejsan vector preporod

 

 

 

Zagreb, 20. studenoga 2020.g.

 

P R I O P Ć E NJ E

 

Nakon više od četiri godine  Hrvatska demokratska zajednica će ovih dana ispuniti još jedno od obećanja iz predizbornog upitnika Sindikata Preporod.  Uoči izbora 2016.g. HDZ se rezolutno  založio za isplatu božićnice i regresa ovršenim radnicima i još dodao da će se to provesti kroz izmjene Ovršnog zakona.

Radnicima čiji su računi blokirani, a  njih je samo u osnovnim i srednjim školama proteklih godina bilo između 1000 i 1500, ove će godine napokon isplatiti božićnica. Iako se ne radi o značajnijoj svoti, novcem od božićnice ipak će se mnogima  uljepšati  obilježavanje predstojećih blagdana.

Brojnim priopćenjima, otvorenim pismima premijeru Plenkoviću, Preporod je godinama neuspješno ukazivao na potrebu žurne promjene Ovršnog zakona i  rješavanja pitanja uskrate božićnice i regresa radnicima s blokiranim računima.

Nakon što ovih dana sporni  Ovršni zakon bude napokon promijenjen i kada, uoči Božića,  blokirani radnici  prime zasluženu božićnicu, oni koji su godinama požurivali vlast s pravom će se pitati moraju li političari u ovoj zemlji  biti tako spori,  a zakonske procedure beskonačne čak i u situacijama kada je s malo novca  moguće iskazati  empatiju, suosjećanje i ljudskost.

Željko Stipić, predsjednik Sindikata Preporod