POTPIŠI PETICIJU za Povlačenje odluke o pokretanju nastave u školama za učenike razredne nastave

08.05.2020

04.05.2020.

POTPIŠI PETICIJU OVDJE

  • Zbog toga što u školama nije moguće do 11. svibnja stvoriti uvjete za rad propisane Uputama za sprječavanje i suzbijanje epidemije Covida 19 HZJZ-a;
  • Zbog toga što se učenike i radnike u školama izlaže velikoj mogućnosti oboljenja i ponovnom širenju epidemije;
  • Zbog nejednakih uvjeta rada i vrednovanja te stresa koji će učenicima, učiteljima i roditeljima donijeti provedba nezakonitog modela tzv. mješovite nastave;
  • Zbog toga što roditelji ne raspolažu svim nužnim informacijama potrebnim za odgovorno donošenje odluke o slanju djeteta u školu

ZAHTIJEVAM

Povlačenje odluke o pokretanju nastave u školama za učenike razredne nastave i nastavak provođenja Nastave na daljinu do daljnjega (do stjecanja uvjeta ili do završetka nastavne godine 2019/20.).

OBRAZLOŽENJE:

Suočeni unatrag nekoliko posljednjih dana s brojnim upitima hoće li se pokušati učiniti nešto konkretno oko stvaranja pritiska radi odustajanja od pokretanja nastave u razredima razredne nastave od 11. svibnja, odlučili smo svima, a napose učiteljima i ostalim radnicima u školama, te roditeljima učenika pružiti mogućnost potpisivanja online peticije kojom se od Nacionalnog stožera zahtijeva povlačenje sporne odluke.

Svi oni koju odluku Stožera o slanju učenika od 1. do 4. razreda u školu od 11. svibnja smatraju štetnom, opasnom i nepotrebnom  pozivaju se ovim putem na iskazivanje svoga stava. Peticijom se od osoba odgovornih za donošenje  Odluke zahtijeva njeno povlačenje i nastavak provođenja nastave na daljinu do stjecanja uvjeta za normalno odvijanje nastave ili do završetaka nastavne godine.

Peticija se može potpisati od danas do 10. svibnja. O rezultatima potpisivanja peticije, javnost će biti obaviještena 11. svibnja, kada će zahtjev službeno biti upućen prema Nacionalnom stožeru.

UPUTE ZA POTPISIVANJE:

U predviđene rubrike upišete IME, PREZIME, DRŽAVA, GRAD, I VAŠU EMAIL ADRESU.

Nakon što pritisnite “POTPIŠITE OVU PETICIJU” na vašu email adresu stići će povratni mail u kojem morate potvrditi svoj potpis na poveznici koje će se nalaziti u mailu.

POTPIŠI PETICIJU OVDJE