Potpisan ugovor EU-projekta „ZNANJEM DO PRAVA“!

27.09.2018

27.09.2018. Zagreb

Potpisan je ugovor EU-projekta “Znanjem do prava”. Nositelj projekta je Sindikat Preporod.

Potpisivanju su prisustvovali Marianne Thyssen, EU povjerenica za zapošljavanje, socijalna pitanja, vještine i mobilnost rada, Marko Pavić, ministar rada i mirovinskog sustava, Ante Lončar, ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Željko Stipić, predsjednik Sindikata Preporod i Sebastijan Troskot, voditelj projekta.

Projekt se sastoji od 2 dijela, edukacijskog i istraživačkog. U edukacijskom dijelu projekta sudjelovat će više od 500 članica i članova našeg sindikata. Na 30-ak dvodnevnih stručnih skupova, koji će biti održani diljem Hrvatske, obrađivat će se teme vezane uz vođenje podružnice, zaštitu na radu i upravljanje školskim ustanovama.

U istraživačkom dijelu projekta provest će se istraživanje među učenicima završnih razreda srednjih škola o njihovom poznavanju područja rada; radnih odnosa, zapošljavanja, propisa koji se odnose na rad, sindikalnog djelovanja i sl. Na temelju rezultata provedenog istraživanja, buduće će se radnike upoznati (brošura) s najvažnijim pitanjima vezanim uz pitanja rada.

Kao partneri Preporod će u realizaciji ovog projekta pratiti  Međimurska županija, Udruga ravnatelja osnovnih škola, Pravni fakultet Sveučilišta u Splitu i Radnički sindikat Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje.

viber image4

viber image2

viber image