PODRŠKA PROSVJEDNIM AKTIVNOSTIMA

10.05.2023

10. svibnja 2023.

Hrvatski strukovni sindikat medicinskih

sestara – medicinskih tehničara

Anici Prašnjak, predsjednici

Samostalni sindikat zdravstva

i socijalne skrbi Hrvatske

Stjepanu Topolnjaku, predsjedniku

PODRŠKA PROSVJEDNIM AKTIVNOSTIMA

Kolegice Prašnjak i kolega Topolnjak!

Sindikat zaposlenika u hrvatskom školstvu Preporod podržava sve aktivnosti koje Vaša dva sindikata ovih dana provode ili čije provođenje najavljujete. Vaši su zahtjevi ne samo utemeljeni na podacima o smanjenju cijene rada zdravstvenih radnica i radnika, nego i duboko pravedni jer je riječ o odgovoru  na nepošten odnos aktualne vlasti naspram svim skupinama radnika koji rade u zdravstvenim ustanovama.

Vlada Republike Hrvatske i njezin predsjednik osobno su odgovorni za situaciju u kojoj se sindikati u različitim djelatnostima; danas sindikati u zdravstvu, sutra u obrazovanju, socijalnoj skrbi i kulturi; moraju zasebno boriti i izboriti za višu cijenu svoga rada. Vaša su se dva sindikata, zalagala i još se uvijek zalažu  da se zajednički problem zajednički i riješi. Unatoč pritiscima kojima ste sigurno bili izloženi, Vaši su sindikati ustrajali u stavu da se problemi rješavaju na zakonit način i da da se pri tom ne narušavaju uspostavljeni odnosi među djelatnostima i sindikatima.

Članstvo Sindikata Preporod, a riječ je o radnicima u osnovnoškolskim i srednjoškolskim ustanovama, podupire, kolegice Prašnjak i kolega Topolnjak, sve zahtjeve  koje na prosvjedima iznosite. Podržat ćemo Vas i ako, nakon prosvjeda, Vašu borbu budete morali nastaviti štrajkom.  Ujedno Vas i pozivamo da i dalje  ustrajete  u nastojanjima na očuvanju zajedništva među sindikatima u zdravstvu i sindikatima u javnim službama. S Vama smo do konačnog ispunjenja Vaših zahtjeva.

Željko Stipić, predsjednik Sindikata Preporod