P R I O P Ć E NJ E

17.03.2018

ZAGLAVLJE

Zagreb, 17. ožujka 2018. godine

P R I O P Ć E NJ E

 

Osobne uvrede na račun ministrice Blaženke Divjak, izrečene ovih dana na njenom facebook profilu, a višestruko prenošene putem raznih portala, zbog njenog javno iznesenog stava o potrebi ratifikacije tzv. Istanbulske konvencije, zaslužuju najoštriju javnu osudu.

Svačije je pravo u javnom prostoru izreći stav o bilo kojem potezu ili bilo čijoj izjavi. No,  izreći svoj stav je jedno, a bezobzirno vrijeđati nekog nešto je sasvim drugo. A kako je ovdje riječ isključivo o šokantnim i grubim porugama kojima se ministricu Divjak nastoji politički difamirati,  profesionalno omalovažiti i ljudski povrijediti – jedina primjerena reakcija sveopće je zgražanje i javna osuda.

Na  javnu osudu ovakvog postupanja, Sindikat Preporod  poziva ponajprije  udruge i pojedince koji se protive ratifikaciji tzv. Istanbulske konvencije. Naravno, poziv je upućen i svim pojedincima, političkim strankama, udrugama i sindikatima  koji se nipošto  ne žele pomiriti s govorom mržnje u javnom sučeljavanju stavova i mišljenja.

 

Željko Stipić, predsjednik Sindikata Preporod