P R I O P Ć E NJ E, 11.01.2021.

11.01.2021

trejsan vector preporod

Zagreb, 11. siječnja 2021. godine

 

P R I O P Ć E NJ E

 

Zbog toga što  u Sisačko-moslavačkoj županiji  podrhtavanje tla još uvijek ne prestaje, a što za posljedicu ima život u neizvjesnosti i sad već desetodnevnom  strahu kako učenika i članova njihovih obitelji tako i učitelja i nastavnika,  u Sindikatu Preporod opravdanim smatramo zahtjev da se odgodi početak drugog polugodišta u školama na području zahvaćenom katastrofalnim potresom.

Nemoguće je, u stalnom strahu od podrhtavanja tla, istovremeno sanirati posljedice potresa i pripremati se za obveze koje sa sobom donosi početak nastave.  Rješenje  nije čak ni online nastava, iako će do nje možda na kraju ipak morati doći, jer još uvijek nisu osigurane sve nužne pretpostavke za odvijanje  ovog vida nastave.

Mnogi učenici, osobito oni koji više ne žive u svome domu ili čak ni u svome mjestu, nemaju mogućnosti za praćenje online nastave. Njihovim učiteljima i nastavnicima, koje je potres primorao da napuste svoj stan ili kuću,  online nastava je neizvediva jer nemaju čak ni minimum uvjeta kako za pripremu nastave  tako ni za njeno održavanje.

Odlukom o odgodi nastave za tjedan ili dva, što bi bilo nadoknadivo kroz drugo polugodište,  prosvjetna bi vlast poslala poruku o prepoznavanju težine situacije u kojoj su se, suočeni s ovom katastrofom, zajednički našli  učenici, roditelji te njihovi učitelji i nastavnici.

Željko Stipić, predsjednik Sindikata Preporod.