IZ Medija: Preporod Šustaru: Udovoljite zahtjevima radne skupine za kurikularnu reformu

24.05.2016

HRT Vijesti/23.05.2016.

Sindikat zaposlenika u hrvatskom školstvu Preporod pozvao je ministra Predraga Šustara da, umjesto davanja nekih novih izjava potpore, udovolji utemeljenim zahtjevima članova stručne radne skupine za provedbu cjelovite kurikularne reforme i time spasi od propasti i posvemašnjeg urušavanja nacionalni odgojno-obrazovni sustav.

Prihvatiti se vlasti znači preuzeti odgovornost za donošenje važnih odluku. Na ministru znanosti, obrazovanja i sporta je donošenje najvažnije odluke u njegovu mandatu. U sindikatu Preporod, vjerujemo, ispravne, poručio je Preporod nakon što je voditelj stručne radne skupine Boris Jokić najavio da su njezini članovi spremni odstupiti ako Šustar do srijede, 25. svibnja, ne odbaci zaključke saborskog odbora za znanost, među kojima i da skupinu treba proširiti s desetoro novih članova s različitih područja.

 Ponuđena ostavka, smatra Preporod, prijelomni je trenutak u šesnaestomjesečnoj aktivnosti preoblikovanja hrvatskog odgojno-obrazovnog sustava. Kako su se stvari za kurikularnu reformu odvijale posljednjih nekoliko tjedana, doslovce je bilo samo pitanje dana kada će se dogoditi ovo što se danas dogodilo, ocjenjuje sindikat.

Preporod napominje da se načelnom potporom projektu, uz istodobno izbjegavanja plaćanja preuzetih financijskih obveza, neodgovorno usporavao započeti posao, ali i narušio ugled voditelja među sudionicima u izradi dokumenata.

Ipak, unatoč svemu, današnjom odlukom o dvodnevnoj odgodi stupanja na snagu podnesenih ostavki, odgovornima za sudbinu najvažnijega reformskog projekta u ovoj zemlji daje se još jedna prilika za preispitivanje neodgovornog ponašanja prema projektu cjelovite kurikularne reforme, zaključuje sindikat.

Link na stranicu: http://vijesti.hrt.hr/336175/preporod-poziva-sustara-da-udovolji-zahtjevima-radne-skupine-za-kurikularnu-reformu