Boris Jokić: Od ministra zahtijevamo razrješenje s mjesta voditelja i članova ekspertne skupine!

25.05.2016

HINA

Voditelj stručne radne skupine za provedbu cjelovite kurikularne reforme Boris Jokić zatražio je u srijedu od ministra Predraga Šustara razrješenje stručne skupine, zbog nezadovoljstva odlukom Odbora o proširenju radne skupine i preslagivanjem kadrova unutar skupine.

– Nemamo dojam da postoji podrška i povjerenje u nas kao skupinu. Uvijek smo bili za dijalog, htjeli smo i bili spremni na proširenje same skupine. No, ne možemo i nikada nećemo pristati na politički utjecaj, bio on s lijeva, s desna ili s centra – rekao je Jokić na konferenenciji za novinare.

Kazao je kako struka mora uvijek biti ispred politike, a ljudi ispred dokumenata.

– Slijedom toga zahtijevamo razrješenje s mjesta voditelja i članova stručne radne skupine od strane ministra Šustara, i molimo ga da to prihvati. Nadamo se da će ovo društvo nastaviti proces i spremni smo pomoći – rekao je Jokić.

Jokić je u ponedjeljak najavio da su članovi skupine spremni odstupiti ako ministar znanosti obrazovanja i sporta Predrag Šustar do srijede, 25. svibnja ne odbaci zaključke saborskog odbora za znanost među kojima je i onaj da je skupinu potrebno proširiti s desetoro novih članova s različitih područja.