Bivši ministar turizma Veljko Ostojić smatra da bi učiteljice u turističkoj sezoni mogle raditi u turizmu!

03.04.2019

02.04.2019. HRT Otvoreno

U emisiji Otvoreno emitirane 02.04.2019. bivši ministar turizma Veljko Ostojić izjavio je da bi učiteljice iz Slavonije u turističkoj sezoni mogle raditi u turizmu, uz manje poreze!

 

(cijelu emisiju možete pogledati ovdje)

Isti taj bivši ministar povukao se iz politike  2013. godine nakon što je otvorena istraga kupoprodaje atraktivnog zemljišta u Balama, čija je vrijednost nakon urbanizacije s milijun kuna porasla na 25 milijuna kuna. A u tu kupnju, urbanizaciju i prodaju bili su uključeni članovi Ostojićeve obitelji. On je u to vrijeme objašnjavao kako su njegova supruga i šogorica prije 20-ak godina osnovale zajedničku tvrtku te kako je zemljište na području općine Bale još 2004. kupila njegova šogorica. Iako je taj slučaj istraživao i USKOK u ožujku 2016. objavljeno je kako nisu utvrđene nikakve nezakonitosti u tom Ostojićevom biznisu.

Istraga u aferi Agrokor otvorena je i protiv bivšeg IDS-ovog ministra turizma Veljka Ostojića, koji je bio predsjednik Uprave Agrolagune, tvrtke u sklopu bivšeg koncerna Ivice Todorića. Istražitelji sumnjaju da je prije par godina, tijekom financiranja Agrokorovog projekta hotel Plat kroz investicijski fond Nexus, omogućio Todoriću da izvuče 52 milijuna kuna. Radilo se pozajmici koju Agrokor nikada nije vratio.

2017. godine javnosti je predstavljena luksuzna vila Vista u istarskom mjestu Zamask koja je u njegovom vlasništvu, dok je na početku svoje karijere bio i direktor Turističke zajednice Istarske županije. Sada je pod sumnjom da je u gospodarskom poslovanju povrijedio dužnost zaštite tuđih imovinskih interesa. Ključni dokaz, prema sumnjama istražitelja, je to što pozajmice koje su davane Todoriću nisu prikazane u poslovnoj dokumentaciji, a u konačnici je KHA 4 d.o.o. i oštećena za milijunski iznos.