VAŽNO ŠTRAJK!

15.10.2019

Preporod_Ulazna tabla

 

 

 

Zagreb, 15. listopada 2019.

 

Kolegice i kolege!

Sindikat hrvatskih učitelja i Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama Hrvatske odlučili su da će 16. listopada 2019. štrajk bit proveden u srednjoškolskim i osnovnoškolskim ustanovama  Grada Zagreba.

Povjerenice i povjerenici Sindikata Preporoda u osnovnoškolskim i srednjoškolskim ustanovama  organiziraju, u skladu s  Obavijesti o štrajku  koji je podružnicama upućen 9. listopada 2019. dužni su omogućiti ostvarivanje prava na štrajk svim članicama i članovima sindikata ali i svim zaposlenicama i zaposlenicama koji žele sudjelovati u štrajku.

Pravnu i svaku drugu vrstu zaštite Sindikat će pružiti svim svojim članicama i članovima. Štrajk koji upravo provodimo pravo je svake zaposlenice i svakog zaposlenika. Pravo je utemeljeno na međunarodnim konvencijama koje je Hrvatska usvojila, ustavu Republike Hrvatske, Zakonom o radu i kolektivnim ugovorima.

Molimo Vas, kolegice i kolege, da izvršavanje ove važne i složene obveze u Vašoj ustanovi shvatite odgovorno, te da zajednički doprinesemo cilju koji su si pred početak ovoga štrajka postavila tri školska sindikata – povećanje plaće svim zaposlenicima u osnovnoškolskim i srednjoškolskim ustanovama.

S poštovanjem,

Željko Stipić, predsjednik Sindikata Preporod