Senzacionalan uspjeh naših učenika: ‘Pobrali’ dvije medalje na olimpijadi iz fizike

16.07.2019

Piše: Martina Gelenčir, srednja.hr, 16.07.2019.

Hrvatski učenici ne prestaju nizati uspjehe na međunarodnim natjecanjima. Posljednje na kojemu je nastupilo petero naših srednjoškolaca je Međunarodna olimpijada iz fizike (IPhO 2019), na kojoj su osvojili dvije medalje.

Ovogodišnja Međunarodna olimpijada iz fizike (IPhO 2019) pedeseta je po redu, a održala se od 7. do 15. srpnja u Izraelu u Tel Avivu. Nastupili su na njoj učenici iz 79 zemalja svijeta, između ostaloga i iz Hrvatske.

Naše boje branili su Bernard Faulend iz XV. gimnazije Zagreb, Janko Vrček i Marko Srpak, obojica učenici Prve gimnazije Varaždin, Elizaveta Chernova iz Gimnazije Andrije Mohorovičića Rijeka te Luka Meštrović, maturant Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkoga Križevci.

 Uspjeh naših srednjoškolaca ni ovoga puta nije izostao – učenici Bernard i Janko osvojili su brončane medalje, a Elizaveta pohvalu!

Potpune rezultate možete vidjeti ovdje, a zadatke koje su učenici rješavali na ovoj poveznici. Spomenimo za kraj kako se ovih dana održavaju Međunarodna matematička olimpijada te Međunarodna biološka olimpijada, a na obje Hrvatska ima svoje predstavnike

ftzutf