Sastanak Županijskih vijeća Srednjih škola i učeničkih domova Zagrebačke županije i Grada Zagreba

06.11.2016

U subotu, 5.11. u uobičajeno vrijeme – 11 sati održan je, također uobičajeno, zajednički sastanak Županijskog vijeća osnovnih i srednjih škola Zagrebačke županije te Županijskog vijeća srednjih škola i učeničkih domova Grada Zagreba.

Sastanak je vodio predsjednik Županijskog vijeća osnovnih i srednjih škola Zagrebačke županije Mladen Bošnjak.

Iako se na prvi pogled točka dnevnog reda na kojoj se raspravljalo o odgovorima političkih stranaka na 8 postavljenih im pitanja čini nevažnom, jer su izbori iza nas,  zaključeno je da su ti odgovori itekako važni, pogotovo odgovori onih stranaka koje su formirale vlast. Njihovi odgovori bit će nam važan argument u predstojećim pregovorima za TKU i GKU. Kad su pregovori u pitanju njima prethodi utvrđivanje članova pregovaračkih odbora, a prije toga treba utvrditi reprezentativnost sindikata koji će sudjelovati u pregovorima. Kako još nije utvrđena ni reprezentativnost ne zna se kad će pregovori početi, iako su trebali početi još 12.9. Povjerenici su posebno bili zainteresirani za ovu točku dnevnog reda uz koju je bilo vezano puno prijedloga. Predsjednik Sindikata naglasio je da svakako treba održati sastanke u podružnicama i sve prijedloge u pisanom obliku poslati u središnjicu Sindikata

Razgovaralo se i o najavljenim promjenama Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi. Radnu skupinu za izmjene i dopune navedenog Zakona imenovao je još ministar Šustar u rujnu. Kako kod nas nakon promjene ministra sve kreće ispočetka tako postoje naznake da će se odustati od najavljenih izmjena te da bi ponovo moglo doći do izrade dvaju odvojenih zakona za osnovno i srednje školstvo kako je bilo i prije 2008.g.

 

viber-image-2viber-image