Sastanak s ministrom idući tjedan!

02.12.2020

02.12.2020.

FOTO: Predstavnici Sindikata Preporod i državni tajnik Tomislav Paljak nakon prosvjeda

 

U današnjem telefonskom razgovoru ministra znanosti i obrazovanja i predsjednika Preporoda dogovoreno je da će naredni tjedan doći do sastanka  čije je održavanje najavljeno nakon prosvjeda „Korona škola“ održanog  25. studenoga.

Osim što je predstavnika Preporoda  ukratko izvijesti o sadržaju sastanka s predstavnicima ostalih školskih sindikata, ministar Radovan Fuchs se posebno osvrnuo na proračunska ograničenja kao osnovnu prepreku pri rješavanju spornih pitanja.  Dogovoreno je da će se na sastanku razmotriti rješavanje problema naznačenih na prosvjednom skupu.

Podsjetimo da je do prosvjeda došlo nakon što je puna 3 mjeseca bezuspješno tražen sastanak predstavnika Sindikata i prosvjetne vlasti.

Nakon prosvjeda predstavnike Preporoda primio je, zbog ministrove spriječenosti, državni tajnik Tomislav Paljak.  Sastanak je protekao u konstruktivnoj razmjeni mišljenja o problemima na koje se prosvjedom ukazalo.

Osim što će dijalog prosvjetne vlasti i sindikata, započet 25. studenoga,  biti nastavljen, od sastanka, koji je dogovoren za  idući tjedan, očekuju se konkretni pomaci u rješavanju problema istaknutih na prosvjedu.