NE MOŽEMO VJEROVATI: Splitska profesorica koja je pokrenula inicijativu da vukovarski školarci dođu u Split zbog tog je istupa u javnosti prijavljena Etičkom povjerenstvu!

15.11.2018

Piše: Živana Šušak Živković  dalmatiskiportal.hr 

14.11.2018.

Zbog hvalevrijedne inicijative da vukovarski školarci dođu u Split, profesorica Ekonomske škole Suzana Kačić Bartulović je završila pred Etičkim povjerenstvom! Prijavila ju je ravnateljica te obrazovne institucije Neda Bartulin ‘zbog istupa u medijima’, a Etičko povjerenstvo je potom dalo ravnateljici zeleno svjetlo da postupi po ovlastima.

Hoće li dobiti profesorica opomenu? Dvije opomene, kažu nam, mogu biti razlog i za izvanredni otkaz.

Profesorica je, podsjetimo, u nedjelju popodne zadnjeg dana rujna, ponukana istupom vukovarske kolegice koja je napisala otvoreno pismo kako učenici grada heroja nigdje ne putuju, reagirala ljudski, promptno i srčano te im poručila da ih Split čeka. Pozvala je tom prigodom i župana Blaženka Bobana da samo organizira autobus(e) za školarce. I to je bio istup u medijima.

Odmah ujutro župan je reagirao, osigurao sredstva i nazvao profesoricu da joj javi lijepu vijest. S obzirom na to da je bio ponedjeljak jutro, prvi radni dan, profesorica je obavijestila ravnateljicu. Nastavila je s organizacijom, niz škola se javilo, da bi desetak dana uslijedio hladan tuš – prijavila ju je ravnateljica Etičkom povjerenstvu.

– Nisam to čula, ne znam odakle ta informacija – negirala nam je ravnateljica.

Zamolila nas je i da ništa ne pišemo o realizaciji projekta, da će uskoro biti sastanak ravnatelja pa će vidjeti što se potaknulo oko toga.

Nazvali smo i profesoricu za komentar, ali, razumljivo, nije nam željela o kazni, kaže da je bitno samo da se ideja ostvari. Napravila je plan dočeka do detalja, uz pomoć ravnatelja i kolega drugih škola, stigla je i ponuda Klesarske škole Pučišća za vikend smještaj i obilazak Brača. Zahvalna je svima i nada se dovršetku projekta.

– Sredstva su osigurana, odmah sam rekao i profesorici i ravnateljici, samo čekam povratnu informaciju i mi smo spremni – rekao nam je župan.

Bilo bi lijepo da se ostvari u Tjednu sjećanja na Vukovar i Škabrnju, tim više jer je praktički sve spremno, osim što su nejasni razlozi ravnateljice.

Iz plemenite inicijative da se ‘rodi’ kazna i čekanje školaraca? Očito je moguće, makar će se posebice ove dane svi kuniti u Vukovar i žrtvu koju je podnio napaćeni grad.

2018-11-14-11-16-9032-